Jouw gevoel en behoeften in combinatie met AI – hoe ga je om met deze verandering?

AI veranderingen kunnen onzekerheid met zich meebrengen. Besteed aandacht aan de onzekerheid. Hoe besteed je hier aandacht aan? Lees mijn tips!

Het verleden bestaat niet meer

Overdenk je vaak gebeurtenissen uit het verleden? Deze momenten zijn inmiddels verleden tijd. Neem bijvoorbeeld je vroegere werkplek en de collega’s van toen, of een voormalige relatie. Hoewel je deze herinneringen kan ophalen in je gedachten, en daar ook een gevoel bij hebt, bestaan ze in het heden niet meer. Jouw ex-werkgever en voormalige collega’s hebben wellicht nieuwe wegen ingeslagen. En de persoon met wie je een relatie had, is verdergegaan en veranderd. Heb je weleens een oude bekende ontmoet en gemerkt dat deze persoon anders is geworden?

Besteed aandacht aan de onzekerheid

Veranderingen kunnen onzekerheid met zich meebrengen. Let hier goed op en besteed hier aandacht aan. Verandering is een constante in het leven, zowel bij jezelf als in je omgeving. De mens heeft een natuurlijke behoefte aan veiligheid en stabiliteit. Dit is een basisbehoefte. Te veel verandering kan daarom voor onveiligheid zorgen. Je houdt dus van vastigheid en weinig verandering. Maar dat staat een beetje haaks op de veranderende wereld 🤔

Hoe besteed je hier aandacht aan?

Dit brengt ons bij het thema kunstmatige intelligentie. Vasthouden aan het verleden heeft dus geen zin, het bestaat niet meer. We leven nu in een tijdperk waar AI een rol speelt. En daarin openen zich voortdurend in rap tempo nieuwe mogelijkheden.

Er gaan denkbeeldig altijd wat ramen en deuren voor jou open, dat is een opening waar je doorheen kan om verder te gaan in jouw toekomst. Het is raadzaam om deze in kleine, behapbare stappen te benaderen. Te grote stappen kunnen overweldigend zijn en emoties blokkeren. Door kleine stappen te zetten, kun je op een veilige manier wennen aan deze verandering.

💡Tip: benader veranderingen voorzichtig en stap voor stap

Jij bent en blijft uniek in een snel veranderende wereld

Kunstmatige intelligentie heeft geen emoties of gezond verstand, wat jou onderscheidt als mens. Vergeet dit niet!

AI symboliseert snelle verandering, wat niet altijd als positief wordt ervaren. Maar zoals de wereld verandert, veranderen wij mee. Dit is een onvermijdelijk proces. Dat is in het verleden ook altijd zo geweest en niet iets wat jij kan stoppen of tegenhouden.

Bekijk ook de positieve kanten van AI

Ik waardeer de nieuwe AI-hulpmiddelen in mijn werk, ze maken mijn taken leuker. Ik neig ernaar om situaties vanuit een positief perspectief te bekijken. Mijn glas is altijd halfvol en niet half leeg. Mijn visie op deze AI ontwikkelingen en de manier waarop ik ermee omga, is gebaseerd op dit optimisme.

Scroll naar boven