Gen2 van Runway- Beweging in afbeeldingen en video

Houd in 2024 Gen2 van Runway in de gaten. Als deze techniek zichzelf gaat verbeteren wordt het een hele mooie tool om je content mee te bewerken. Stel je voor dat je met een paar klikken je afbeeldingen omzet in mooie video’s. Of in bestaande video’s heel makkelijk iets kan aanpassen?

Runway beloofd het allemaal. Ik vind de kwaliteit nu nog niet goed voor professioneel gebruik. Voor bepaalde doeleinden is het wellicht al te gebruiken. Maar voor veel andere nu nog niet. Maar ik ga het zeker in de gaten houden.

Hieronder twee snelle testen die ik in januari 2024 heb uitgevoerd:

Wolken laten bewegen in een bestaande foto

Mijn hoofd naar links laten bewegen op een bestaande profielfoto.

Wat is de Gen-2 Motion brush interface?

De Gen-2 Motion Brush Interface is een tool binnen de Runway Academy software, waarmee gebruikers nauwkeurig bewegingen in video’s en afbeeldingen kunnen controleren. Dit hulpmiddel is handig voor videobewerkers en contentmakers die op zoek zijn naar meer precisie en creatieve vrijheid in hun werk.

Hoe werkt de Motion brush?

Je kan als nadat je afbeelding geladen is in Gen-2, e Motion Brush-knop gebruiken om te beginnen. Door over het deel van de afbeelding of video te borstelen dat je wilt beheersen, kan je specifieke bewegingen bepalen.

Fijne afstemming met Sliders

Binnen de Gen-2 Motion Brush-interface heb je toegang tot sliders voor horizontale, verticale en proximiteitsbewegingen, elk bestuurd met een decimaalwaarde van -10 tot +10. Met deze functionaliteit krijg je als gebruiker controle over de X, Y en Z-as van je foto of video element.

Opslaan en Aanpassingen

Nadat je de nodige aanpassingen hebt gemaakt, kun je eenvoudig je instellingen opslaan. Mocht je alles willen resetten, dan is er een ‘Clear’-knop beschikbaar om alles terug te zetten naar 0. Dit zorgt voor een flexibel en gebruikersvriendelijk proces.

Ik zou zeggen, ga zelf eens wat proberen! Je krijgt een aantal gratis credits om de tool uit te proberen. Klik op onderstaande afbeelding om naar Runway te gaan.

Scroll naar boven