Verminder onnodig typen om RSI-klachten te voorkomen. Bespaar tijd door Microsoft Speech Service en ChatGPT te combineren.

Door slim gebruik te maken van een combinatie van Microsoft Speech Service en ChatGPT, bespaar je veel tijd en verminder je de kans op RSI-klachten door minder te typen. Samen vormen deze tools een krachtige combinatie. Ervaar zelf de synergie tussen deze tools!

Gebruik de functie “Dicteren in Office” in Microsoft Word

In Microsoft Word bevindt zich een functie genaamd “Dicteren in Office”. Om deze te gebruiken, open je een Word-document, ga je naar “Start” en selecteer je “Dicteren”. Zorg ervoor dat je een microfoon hebt aangesloten. Je spraak wordt dan in realtime omgezet naar tekst. Als de omgezette tekst niet helemaal correct is, kun je deze direct aanpassen met alle gebruikelijke functies van Microsoft Word. Gebruik jij dagelijks Google Documenten? Lees dan hier verder!

Kopieer de ingesproken tekst naar ChatGPT om hem te laten controleren en eventueel te herschrijven

ChatGPT logo voor jouwaiconsultant

Met behulp van ChatGPT’s AI hoef je je geen zorgen te maken over fouten in je tekst. Deze AI controleert je tekst op spelling en grammatica. Wil je een ingesproken tekst laten controleren of herschrijven? Kopieer deze dan naar ChatGPT. Je kunt een instructie gebruiken zoals: “Kun je de volgende tekst op spelling en grammatica controleren? Of eventueel eenvoudig leesbaar maken? En daarna daaronder de verbeteringen aangeven in een lijstje? Hierbij de tekst:”

Controleer altijd de output van AI

Door spraak te gebruiken in plaats van typen en AI je tekst te laten herschrijven, verminder je de kans op RSI-klachten. Het is wel belangrijk om altijd de output van AI te controleren, want ook AI kan fouten maken!

Gratis versus Betaald

Er bestaan zowel gratis als betaalde tools die spraak omzetten in tekst. Deze worden vaak “Speech-to-Text” (STT) of “Automatic Speech Recognition” (ASR) genoemd. Voorbeelden van betaalde tools zijn Google Cloud Speech-to-Text en IBM Watson Speech to Text. Wanneer je regelmatig spraak naar tekst omzet voor professionele doeleinden, kan het de moeite waard zijn om naar betaalde tools te kijken. In dit voorbeeld focus ik op gratis tools.

Scroll naar boven