Interactieve workshop over AI-tools bij Vloerkledenloods in Leeuwarden

Op 26 september 2023 heb ik mijn allereerste workshop over AI-tools gegeven bij Vloerkledenloods. Vloerkledenloods is een webshop en fysieke winkel in Leeuwarden. Binnen het bedrijf bestond de behoefte aan wat meer kennis en kunde over kunstmatige intelligentie tools, en dan specifiek tools die de medewerkers dagelijks kunnen gebruiken bij hun werk. Denk hierbij aan klantenservice, marketing & communicatie en verkoop / sale.

AI-tools workshop door Jouwaiconsultant op 26 september 2023 bij vloerkledenloods in Leeuwarden. Een cursus over AI-tools voor alle medewerkers van het bedrijf.

Presentatie over AI-tools en daarna zelf opdrachten uitvoeren

We zijn de ochtend begonnen met een korte introductie, waarna ik verschillende AI-tools in werking heb laten zien in een presentatie. Vervolgens kregen de medewerkers opdrachten waarbij ze zelf achter de computer gingen oefenen met verschillende AI-tools, zoals ChatGPT, Rytr.me en Adobe Firefly. Ze kregen concrete opdrachten die aansluiten bij hun dagelijkse werk. Denk aan het maken van een blog, het beantwoorden van e-mails, of het bewerken van afbeeldingen. Tijdens de uitvoering van de opdrachten keek ik over hun schouder mee en kon ik ter plekke suggesties doen of specifieke vragen beantwoorden.

Voor sommige medewerkers een echte eyeopener!

Het was erg leuk om te zien hoe creatief ze waren met het bewerken van afbeeldingen in Firefly. Maar ook hoe snel ze de vertaling van de theorie naar de praktijk brengen. Sommige medewerkers hadden nog nooit iets met kunstmatige intelligentie gedaan; voor hen was het een echte eyeopener!

Na zelf oefenen en uitleg nu nog efficiënter aan het werk

Ik heb hen uitgelegd hoe ze deze AI-tools het beste kunnen inzetten, hoe ze passende opdrachten (prompts) aan deze tools kunnen geven en ook hoe ze de verschillende tools in combinatie gezamenlijk kunnen gebruiken. Met deze tools kunnen ze hun huidige processen aanpassen en verbeteren, wat hun werkdagen efficiënter en effectiever maakt.

AI-tools cursus door Jouwaiconsultant op 26 september 2023 bij vloerkledenloods in Leeuwarden. Een workshop over AI-tools voor alle medewerkers van het bedrijf.
Scroll naar boven