AI Workshop bij Lift Kennisbank in Franeker

Op 7 en 14 december 2023 heb ik de workshop Chat GPT voor Marketing, Communicatie en Copywriting gegeven aan de medewerkers van Lift Kennisbank.

Lift is specialist in het opzetten van interne kennisbanken. En weet als geen ander hoe je gebruiksvriendelijke content kunt maken voor jouw collega’s. Content waar je collega’s ook daadwerkelijk op zitten te wachten.

Presentatie over AI-tools en daarna inzoomen op hun proces 🔍

We zijn in de eerste sessie op 7 december begonnen met een introductie, waarna ik verschillende AI-tools in werking heb laten zien in een presentatie. Hierbij heb ik AI-tools vanuit allerlei verschillende toepassingen belicht, met als doel om de medewerkers van Lift een breed inzicht te geven in wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

Voor de medewerkers een hoofd vol met nieuwe inzichten!

De presentatie was voor hen een eyeopener, en ook een hoofd vol met nieuwe inzichten die eerst moesten landen. In de week tussen de workshops konden de medewerkers dit laten bezinken en alvast zelf wat dingen uitproberen en ervaren.

Brainstormen, inzoomen en aan de slag 💪

In de tweede sessie op 14 december spraken we over de interne processen van Lift Kennisbank. Tijdens deze gezamenlijke brainstorm gingen we na hoe AI geïntegreerd kan worden binnen deze processen. We gingen ook direct aan de slag om specifiek een aantal processen anders in te richten. De dames van Lift ervoeren zelf hoe ze een eigen GPT konden bouwen en aanvullen met relevante prompts. Tijdens de uitvoering van de opdrachten keek ik mee en kon ik ter plekke suggesties doen of specifieke vragen beantwoorden.

Nu de nieuwe manier van werken eigen maken en vooral zelf gaan oefenen

Het is mooi om te zien hoe snel ze de vertaling van theorie naar praktijk brengen. Deze nieuwe manier van werken zullen ze de komende weken eigen maken. Dit gebeurt met vallen en opstaan; het kost soms tijd om de juiste prompt te maken, maar als je deze eenmaal hebt, levert het veel op.

Op naar meer efficiëntie en vooral meer werkplezier 🎉

Ik heb hen uitgelegd hoe ze Chat GPT het beste kunnen inzetten, hoe ze passende opdrachten (prompts) aan deze GPT kunnen geven, en ook hoe ze de verschillende tools in combinatie kunnen gebruiken. Met deze tools kunnen ze hun huidige processen aanpassen en verbeteren, wat hun werkdagen efficiënter en effectiever maakt. Dit is niet alleen effectief, maar ook leuk en verhoogt direct het werkplezier 🥳

Scroll naar boven