Midjourney bot - handige AI-tool om afbeeldingen te bewerken

Midjourney – AI-tool voor marketing- en communicatiemedewerkers

Moeite om goede afbeeldingen te vinden?

Heb je weleens moeite met het vinden of creëren van de perfecte afbeeldingen voor je website of andere uitingen? Het kan soms frustrerend zijn om telkens weer unieke en relevante afbeeldingen te moeten zoeken of maken.

Veel geld kwijt aan het kopen of laten maken van afbeeldingen?

Het is niet alleen tijdrovend, maar ook kostbaar om steeds professionele ontwerpers in te huren of stockfoto’s aan te schaffen. En wat als je een specifieke afbeelding in gedachten hebt, maar niet de juiste woorden kunt vinden om deze te beschrijven? Of wat als je twee afbeeldingen wilt combineren voor een uniek ontwerp?

Midjourney kan je hier goed bij helpen!

Hier komt Midjourney in beeld. Deze geavanceerde AI-tool kan afbeeldingen genereren op basis van jouw tekstopdracht. Maar dat is nog niet alles. Het kan ook een ‘prompt’ genereren vanuit een door jou gekozen afbeelding. En als je ooit hebt gedroomd van het mengen van afbeeldingen om een geheel nieuw ontwerp te creëren, kan Midjourney dat ook voor je doen. Het is de ultieme AI-tool voor marketing- en communicatiemedewerkers die hun visuele content naar een hoger niveau willen tillen. Meld je nu aan via Discord en ontdek de mogelijkheden: https://discord.com/invite/midjourney

Let op: Discord is vereist voor toegang tot Midjourney!

Voer de juiste prompt in voor een goed resultaat

In onderstaand voorbeeld gebruik ik de ‘/imagine‘ opdracht, ik voer deze in en geef vervolgens aan wat ik graag wil zien op de afbeelding. In dit geval wilde ik graag een afbeelding genereren welke aansluit bij een LinkedIn post over Key performance indicatoren. Ik krijg vervolgens 4 verschillende afbeeldingen gepresenteerd.

Midjourney - Voorbeeld ontwerp jouwaiconsultant

Daarna kan ik drie vervolgacties doen:

  • Indien ik niet tevreden ben met de eerste resultaten klik ik op de ‘ververs’ knop om weer 4 nieuwe afbeeldingen te genereren.
  • Maar als ik al wel tevreden ben met het resultaat kan ik ook 1 van die 4 afbeeldingen kiezen en vergroten met de ‘U’ knop.
  • Of ik kan nog weer nieuwe variaties maken van 1 van die 4 afbeeldingen. Dit doe ik met de ‘V’ knop.

Ik ben blij met het resultaat van afbeelding 3. Dus ik laat die vergroten met de knop ‘U3’. Vervolgens download ik de afbeelding en gebruik hem bij mijn post op LinkedIn.

Midjourney prompts (opdrachten)

Binnen Midjourney kun je tal van verschillende opdrachten geven. Ik noem hier enkele: /imagine (creëert een afbeelding) , /blend (mengt verschillende afbeeldingen samen), /describe (schrijft een prompt op basis van een afbeelding), /giphy of /tenor (zoekt geanimeerde GIF’s op internet), /help (laat zien hoe je de midjourney bot gebruikt)

Scroll naar boven