ChatGPT logo voor jouwaiconsultant

Chat GPT – Jouw beste stagiaire tot nu toe!

Anno 2023 kunnen we stellen dat we er een persoonlijke Openai chat assistent bij hebben. Een super goede stagiaire die altijd beschikbaar is en die waarschijnlijk meer feitelijke kennis heeft dan jij. Of ze ook net zo slim is weet ik niet, daar moet je zelf maar achter komen.

Gebruik Chat GPT als je persoonlijke assistent

De Chat GPT tool kan je met heel veel helpen. Het is een kennisbank met data en informatie die tot en met 2021 beschikbaar was op het internet. En dat is behoorlijk wat.. Voeg daar wat principes van de kunstmatige intelligentie aan toe en dan krijg je een AI Tool die met je mee kan denken en op allerlei manieren jou een dienst kan verlenen.

Geef haar veel informatie en duidelijke opdrachten

Hoe beter jij de Tool informeert en dus voorziet van allerlei belangrijke informatie omtrent hetgeen je wil doen, hoe beter de Tool jou kan helpen. Daarnaast moet je hele duidelijke opdrachten geven. In Chat GPT taal noemen ze dat ‘Prompts’. Hier een link naar verschillende tips over het maken van prompts.

Verzamel al je prompts in een promptbox

Als je eenmaal een super goede (herhaalbare) opdracht hebt bedacht dan is het slim om deze te bewaren. Hiervoor is een Promptbox gemaakt. Daar kun je ze makkelijk opslaan en in verschillende mapjes bewaren. Ook kun je vanaf daar weer prompts delen met andere mensen. Maar je kan er ook toffe trending prompts van andere gebruikers vinden!

Gebruik frameworks in je prompts

Met frameworks bedoel ik bepaalde modellen die veel worden toegepast in het werkveld. Je kan Chat GPT op basis van zo’n model een stuk tekst laten herschrijven. Hieronder een aantal voorbeelden van deze frameworks en hoe je ze kan toepassen:

  • Storybrand model (over ons pagina)
  • AIDA model (sales pagina, advertenties, nieuwsbrieven)
  • PAS model (product / categorie pagina, blog)

Browsen op het internet met Bing

ChatGPT kan sinds september 2023 ook op het internet surfen om jou te voorzien van actuele informatie, compleet met directe links naar bronnen. Het is dus niet langer beperkt tot gegevens van vóór september 2021.

Browsen is vooral handig voor taken die up-to-date informatie vereisen, zoals jou helpen met technisch onderzoek, proberen een nieuwe e-bike te kiezen of een toffe vakantie plannen.

Browsen is vanaf september 2023 beschikbaar voor Plus- en Enterprise-gebruikers en zal later worden uitgebreid naar alle gebruikers. Als je dit wilt inschakelen, kies je voor “Bladeren met Bing” in de selectieknop onder GPT-4.

Chat GPT – Plugins

Plugin store CHAT GPT. Voeg allerlei handige plugin toe aan je CHAT GPT Tool

Binnen Chat GPT worden heel veel plugins ontwikkeld. Allemaal handige hulpmiddelen die in specifieke gevallen jou nog makkelijker en beter een dienst kunnen leveren. Je kan zelf kiezen welke plugins je wilt activeren. Vervolgens geef je in je opdracht aan dat je die plugin wilt gebruiken. Bijvoorbeeld de Kayak plugin, deze is gekoppeld aan actuele reisinformatie. Indien je ergens wilt overnachten of een auto wilt huren zie je direct wat er zoal mogelijk is.

ChatGPT is jouw basis voor alles

ChatGPT is jouw basis voor al je dagelijkse werk. Het is cruciaal dat je deze basis goed inricht. En met goed inrichten bedoel ik een GPT op maat gemaakt voor jouw werkzaamheden. Indien je dit niet goed inricht zul je ervaren dat de output niet matcht met jouw verwachtingen. Ik help je met het inrichten van jouw GPT.

Bespaar tijd door ChatGPT met Google’s Voice Typing of Dicteren in Office Word te combineren.

Door slim gebruik te maken van een combinatie van 1. Google’s Voice Typing of Dicteren in Office Word en 2. ChatGPT, bespaar je veel tijd en verminder je de kans op RSI-klachten door onnodig typen. Daarmee vormen Office Word of Google Documenten en ChatGPT samen een krachtige combinatie. Ervaar de synergie van deze tools zelf! Lees hier hoe je dat doet in Office Word of hoe je dat kan doen in Google Documenten.

Ontdek ook de ‘Create a GPT’ functionaliteit van Chat GPT

Chat GPT introduceert een krachtige nieuwe functie: Create a GPT. Deze innovatie maakt het mogelijk voor gebruikers om Chat GPT aan te passen voor specifieke taken en behoeften. Klik hier om deze functionaliteit te verkennen en ontdekken wat het voor jou kan betekenen.

Create a GPT functionaliteit van Chat GPT
Scroll naar boven