AI Ontwikkelingsfasen

Er bestaan drie AI Ontwikkelingsfasen. Hieronder een korte uitleg per fase.

Fase 1: Bewustwording en Verkennen

In de eerste fase van ontdekking van Kunstmatige Intelligentie (AI) ben je vergelijkbaar met een ontdekkingsreiziger. Je verkent AI-mogelijkheden zoals het schrijven van teksten en genereren van afbeeldingen. Tegelijkertijd kun je weerstand voelen tegen AI, uit angst dat het jouw werk overneemt of door onzekerheid die verandering met zich meebrengt. Mijn advies is om AI voorzichtig te benaderen, stap voor stap te leren en te experimenteren met AI-tools.

Fase 2: Integratie en Aanpassing

In de tweede fase van het ontdekken van Kunstmatige Intelligentie (AI) sta je volledig open voor het integreren van AI in je dagelijkse werkzaamheden. Je hebt de angst om je baan te verliezen overwonnen en ziet het nut in van AI. Door te leren hoe je AI-tools van de juiste instructies voorziet, ben je in staat om kwalitatief hoogstaande resultaten te behalen. Deze fase laat je ervaren hoe AI je werk kan versnellen en de kwaliteit ervan kan verbeteren. Je ontdekt nieuwe kansen en mogelijkheden binnen je werk.

Fase 3: Optimalisatie en Innovatie

In de laatste fase van de integratie van Kunstmatige Intelligentie (AI) wordt AI gezien als meer dan een hulpmiddel; het wordt beschouwd als een collega en assistent. Deze fase kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met AI in dagelijkse werkzaamheden, waarbij AI als assistent fungeert. Het is ook het moment waarop je gaat nadenken over het automatiseren van bestaande processen en je rol verschuift van uitvoerend werk naar meer toezicht houden en controleren. AI neemt veel van het uitvoerende werk over, wat leidt tot tijdsbesparing door de automatisering van processen. Deze fase biedt de mogelijkheid om nieuwe mogelijkheden binnen je werk te ontdekken en te benutten. “In de derde fase zal jij AI omarmen en dagelijks samenwerken met AI.”

Scroll naar boven