AI Starter kit voor thuis of op kantoor

dirkdegroot_ondernemen_meten_ai_jouwaiconsultant

Of je nou thuis of op kantoor iets met AI wil gaan doen. Deze AI starter kit geeft je een aantal basis tips voor AI-tools die zowel thuis of op kantoor handig zijn. Je kan ze dus voor zowel privé als zakelijke doeleinden gebruiken 👇

Help! welke AI Tools moet ik gebruiken?

Door de bomen het bos niet meer zien? Jouwaiconsultant helpt je ff op weg met deze AI starter kit. Met onderstaande stappen vertel ik je welke AI-tools enorm handig zijn in het dagelijks leven. En ik help je kort op weg hoe je ze kan gebruiken / toepassen.

Stap1 – Geef je over 🙏

Ergens heb je misschien nog wat weerstand tegen kunstmatige intelligentie (AI). Maar net als met het internet en de mobiele telefoon ging je uiteindelijk ook gewoon overstag toch? Dus laat het los en doe je voordeel ermee!

Stap2 – Installeer Chat GPT op al je apparaten

ChatGPT logo voor jouwaiconsultant

Misschien heb je dit al gedaan, zo niet download het in de appstore van je mobiel, tablet en installeer het in je webbrowser. Chat GPT is net als zoeken op een Google zoekmachine maar het kan ook met je meedenken of dingen voor je doen.

Ga het gewoon proberen. Zoekopdrachten die je uitvoert, noemen ze Prompts. Hoe beter jij je Prompt beschrijft des te beter kan Chat GPT jou helpen. Hier een link naar wat tips voor het schrijven van Prompts!

Stap3 – Vertaal vanaf nu met DeepL.

DeepL logo voor jouwaiconsultant. Deze tool kan super goed en met betere output je teksten en bestanden vertalen en voorlezen.

Vergeet Google translate, deze tool kan super goed en met betere output je teksten en bestanden vertalen en voorlezen. En het bewaard ook je opdrachten. Handig als je deze zomer in het Buitenland iets wilt bestellen op het terras!

DeepL heeft een tot nu toe ongeëvenaarde kwaliteit dankzij geavanceerde AI-technologie. Download de app en voeg het toe aan je webbrowser.

Stap4 – Verdwaal in de magische wereld van Adobe Firefly

Adobe firefly - Op eenvoudige manier afbeeldingen aanpassen

Pas foto’s aan door middel van een vraag. Je hoeft geen Photoshop of Paint.net kennis en vaardigheden meer te hebben om je foto’s te bewerken. Vraag gewoon wat je wilt veranderen en Adobe Firefly doet het voor je.

Deze tool is super leuk en enorm handig! Hier een grappig voorbeeld over hoe ik Adobe Firefly heb toegepast op een selfie foto.

Stap5 – Rytr.me – Schrijf assistent en content generator

Rytr.me hulpmiddel bij het genereren van allerlei content

Deze laatste stap is vooral heel interessant voor zakelijke doeleinden. Als je de AI-tools alleen voor privé doeleinden gebruikt kun je deze eerst wel overslaan. Zakelijk is het een ‘Must have’!

De Rytr.me tool kan heel veel verschillende content voor jou maken maar je ook assisteren bij het schrijven van allerlei soorten teksten.

Je kiest eerst wat voor soort tekst / content je wilt schrijven. Bijvoorbeeld een e-mail, nieuwsbrief of blog. Maar ook kun je er advertenties mee schrijven. De mogelijkheden zijn behoorlijk divers!

Daarna kies je de ’tone-of-voice’ en hoeveel verschillende varianten je wilt maken. Vervolgens kun je daar dan eentje van kiezen.

Bekijk hier praktijk voorbeelden van de mogelijkheden van deze Rytr.me AI-tool.

Stap6 – Enjoy the AI ride

Ik hoop dat deze AI starter kit je net zo enthousiast als mij maakt en dat je direct jouw voordeel ermee gaat doen. Maar dat je vooral veel plezier gaat hebben met al deze tot nu toe ongekende mogelijkheden.

Wordt dommer met AI, lees hier hoe!

E-boek AI voor Dommies. Dit e-boek geeft jou direct de benodigde basiskennis en vaardigheden om AI in jouw voordeel te laten werken.

💡Tip: lees AI voor Dommies

Dit e-boek geeft jou direct de benodigde basiskennis en vaardigheden om AI in jouw voordeel te laten werken.

Scroll naar boven